Wat doet POM allemaal?

Wat doet POM?

Personal Branding is het managen van de perceptie. Dat is geen hocuspocus. Dat is iets wat je kunt leren. Belangrijk hierbij is dat je helder hebt waar je goed in bent en wat jou (en je bedrijf) onderscheidend maakt. Iedere sporter kan de vraag waarin hij/zij uitblinkt moeiteloos beantwoorden. Zo weet bijvoorbeeld iedere voetballer wat zijn goede been is, of iedere tennisser wat zijn of haar voorkeursslag is, is back-hand of forehand beter? De meeste bedrijven, werkzoekenden, medewerkers, of directies van dienstverlenende organisaties kunnen deze vraag echter niet of moeizaam beantwoorden.

In de dagelijkse praktijk merk ik dat de meeste mensen dan komen met eigenschappen als: ik ben betrouwbaar, hardwerkend, betrokken en flexibel. Het probleem van deze eigenschappen is dat iedereen in Nederland dit van zichzelf vindt. Met andere woorden, het onderscheidend vermogen is nihil en daarom worden deze eigenschappen niet als kernvaardigheden gezien.

Trainingen

pomhr-waths-your-brandNiets is zo lastig als jezelf te verkopen. Als je echter niet onderscheidend en actief zichtbaar bent in de markt, zul je niet snel benaderd worden. Een sterke branding is daarom belangrijk voor het succes dat je voor jezelf of je bedrijf wilt behalen. POM geeft dan ook trainingen aan recruiters, beheerders van social media kanalen (train-de-trainer), (startende)ondernemers (van kleine, middelgrote tot grote bedrijven) en werkzoekenden om hun online ‘branding’ helder te krijgen en actief zichtbaar te worden voor klanten, opdrachtgevers en werkgevers.

Inspiratiesessies

Om je branding een goede invulling te geven, moet je allereerst een goed beeld hebben van de kwaliteiten die je over de bühne wilt brengen en vooral ook helder hebben ”waarom” je doet wat je doet.

POM probeert op enigszins ludieke wijze te komen tot een aanpak die leidt tot herkenbare en authentieke vaardigheden. Vaardigheden die afwijken en opvallen en daarmee marketingtechnisch interessant zijn.

POM verzorgt bijeenkomsten voor zowel werkzoekenden als ook ondernemers als medewerkers waarin inspiratiesessies toegepast worden. Hiermee wordt o.a. inzicht verkregen in:

  • Hoe anderen jou/jouw bedrijf zien.
  • Hoe je jezelf/je bedrijf ziet.
  • Wat wil je oproepen?
  • Waarmee onderscheid jij jezelf of je bedrijf.

Employer Branding

Wilt u meer aantrekkingskracht op talent? Hoe wordt u een aantrekkelijke werkgever? Uw huidige maar ook oud-werkwerknemers spelen hierin een grote rol. Hoe goed weet u uw medewerkers om te zetten in ambassadeurs? Met een sterk on-boarding programma en een ambassadeursplan kan POM u hiermee helpen.

Strategisch Social Media Advies

Het bouwen en onderhouden van je Personal Brand is geen eenmalige actie maar is een continue proces. Het is dan ook belangrijk een plan te hebben. POM kan u voorzien van een strategisch brandingplan en social-media plan.

Social Media Kanalen beheren

POM kan uw organisatie helpen om uw social media kanalen zo optimaal mogelijk in te richten, te onderhouden (contentmanagement) en te beheren (webcare). Veel bedrijven starten eerst zelf met het onderhouden van hun social media kanalen. Al snel verzandt men in te weinig tijd om social media kanalen bij te houden, gebrek aan inspiratie en creativiteit. Ook is er vaak frustratie over het feit dat een plaatsing op Facebook, Linkedin of anderszins te weinig bereik oplevert: ”Wij zijn hartstikke actief met het plaatsen van berichten maar er reageert bijna niemand, hoe krijgen we een groter bereik?” Zo komen ons meeste klanten bij POM binnen. Wij bieden meerdere modules aan (u betaalt alleen voor hetgeen u daadwerkelijk nodig heeft en van toepassing is voor uw bedrijf) waarbij voorop staat: op een efficiënte manier een zo groot mogelijk bereik van uw doelgroep. Wij zorgen binnen korte tijd voor een groei van uw volgers en groei van uw naamsbekendheid (kwantiteit), versterken de band met uw volgers en transformeren dit in ambassadeurschap: wij zetten volgers om in fans van uw bedrijf (kwaliteit).

 

 

Leave a Reply